Category Archives: НАСТАНИ

Музичкиот маратон “Д Фестивал” започнува во Дојран

Единствениот летен open-air музички фестивал во Македонија годинава ќе се одржи од 14-ти до 16-ти јули во Дојран.

Во тридневната програма на седмото издание на фестивалот ќе настапат преку 50 музички артисти на пет фестивалски бини.

Меѓу позвучните имиња се :АРХАНГЕЛ, РУДИМЕНТАЛ, РОНИ САЈЗ, КИРИЛ ЏАЈКОВСКИ, КУП ОСКАР ОРКЕСТРА, АЛИ ФАРКА ТУРЕ БЕНД, ТЕРАКАФТ, ЕГОРИТМИЈА, С.А.Р.С., СИНИСТЕР, СТРИНГ ФОРСЕС, ДА ЏАКА НАКОТ и уште многу други.

Извор: dfestival.mk