Македонската кошарка тоне со крупни чекори

СПОРТ

Во предквалификациите за СП Македонија го доживеа и вториот пораз овојпат од Естонија со 76:80. Со овој пораз пласманот во квалификациите за СП е веќе теорија односно ќе зависи и од другите натпревари во нашата група. Поразите од Косово и Естонија се знак дека треба да се вклучи црвениот аларм во нашата федерација и да се размисли како понатака.