Тучепи- тиркизната убавина на Јадранот

ПАТУВАЊА

Тучепи  е мал град и општина во Сплитско-далматинскиот дел на  Хрватска. Се наоѓа на јадранскиот брег на Далмација познат како Макарска ривиера, околу 5 километри југоисточно од градот Макарска. Има население од 1,763 жители.

Тучепи е популарна туристичка дестинација благодарение на прекрасното крајбрежје, можностите за спорт и одлично сместување.

Извор: google