Ејпл престави нови телефони на пазарот (ВИДЕО)

РАЗНО
На 12-ти септември 2017 година Ејпл ги престави iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X како резултат на прославата на 10 годишнината на Ејпл и искажувањето почит на Стив Џобс како основач.Првиот iPhone беше пуштен во продажба на 29-ти јуни 2007 година и оттогаш Ејпл имаше продажба на над 1 билион од нив во светски рамки.
Новите карактеристики на iPhone 8 вклучуваат безжично полнење, 4к видео, додека iPhone X вклучува нов дизајн базиран на смарт телефоните,вклучувајќи препознавање на лицето на корисникот наместо хоме копче, потоа анимирани емоџис (Анимоџис) и многу повејќе. iPhone 8 има почетна цена од 699 долари, а iPhone X достигнува 999 долари и тие ќе бидат пуштени во предпродажба од 3 ноември 2017.

Наташа Костовска