Гетафе малерозен клуб за Дембеле и Нејмар

СПОРТ

 Исти клуб (Гетафе)                                                                                              Иста минута (24 миута)
Исти број на дресот (11)
Двајца различни фудбалери (Нејмар и Дембеле)

Дресот со број 11 во тимот на Барселона се покажува како малерозен за фудбалските ѕвезди кои што ќе се решат да го имаат на својот грб, од причина што во првата сезона по потпишувањето на Нејмар за Барселона и нивниот натпревар против Гетафе се повреди во 24 минута од натпреварот.

Исто така интересен податок оваа сезона по потпишувањето на новото засилување што дојде од тимот на Борусија Дортмунд Дембеле за 105 милиони евра (плус бонуси во вредност од 47 милиони евра) го презема дресот со број 11 (Нејмар потпиша летово за ПСЖ) и против тимот на Гетафе во 24 минута се повреди нешто налик како Нејмар во минатото. Дали е ова малер, коинциденција, случајност или што и да е сепак не е во прилог на фудбалерот и самиот клуб. .