Патиките на Лука Дончиќ чинат 30.000 евра

СПОРТ

Патиките на Лука Дончиќ кои ги носеше на финалето на Евробаскетот се продадени за неверојатни 30.000 евра на хуманитарна аукција. Почетната цена била 129 евра, но со наддавање стигнала до фантастични 30.000 евра.

Најголем дел од парите ќе бидат донирана за талентирани спортисти кои потекнуваат од сиромашни семејства.