Малдиви- романтичен одмор од соништата (ВИДЕО)

ПАТУВАЊА

Малдивите или Малдивските Острови се островска земја која се состои од 26 атоли во Индискиот Океан, југозападно од Индија и околу 700 км западно од Шри Ланка. 26-те атолски групи на Малдивите содржат во себе 1.192 островчиња, од кои околу 280 се населени – 200 со домашно население и 80 со хотелски комплекси. Со површина од 298 квадратни километри и со 328.500 жители, Малдивите се најмалата и намалубројната земја во Азија.

Природата, рајските плажи со бел песок, уникатниот подводен свет и луксузот, ја прават оваа дестинација идеална и примамлива за секој што сака да ужива во својот одмор.  Aрхипелагот Малдиви со 1200 корални острови ја прави оваа дестинацја многу атрактивна и претставува синоним за романтичен одмор од соништата и претставува дестинација која треба да се посети барем еднаш во животот.

Извор: Maldives Resorts, википедија