Јаховиќ ќе се обиде да му даде гол на Буфон

СПОРТ

Адис Јаховиќ е дополнително повикан во репрезентативниот состав за среддбите против Лихтештајн и Италија.  Поради отсутвото на стандардниот Бобан Николов кој е повреден на негово место влегува напаѓачот на турски Гезтепе Адис Јаховиќ кој со своите настапи и голови го оправдува овој потег на селекторот Ангеловски.