Лина Ѓорческа на една победа до тениска историја

СПОРТ

Најдобрата Македонската тенисерка Лина Ѓорческа на чекор да го оствари невозможното и да се пласира во главната фаза на Австралискиот Гренд Слем.Таа утрово успеа за неполн час да ја победи со 2:0 по сетови  унгарката Далма Галфи на два пати по 6:1.Последна пречка ќе и биде Стефани Вогел од Швајцарија која е прва носителка во квалификациите.