Tag Archives: велосипедизам

Државно ридско првенство – друмски велосипедизам

Престојниов викенд се одржа државно ридско првенство во друмски велосипедизам на релација Кривогаштани – Крушево во должина од 23 км и 1000 м елевација во категорија на сениори како и за севкупни победници на првото место заврши Никола Ѓукиќ со време 57:50 на второто место се најде Рифат Левент со време 58:02, а на третото место на пиедесталот заврши Горан Кузмановски со време 58:06 ( за останатите категории и редоследни времиња дополнително ќе бидете информирани).

 

 

Трофеј Кичево 2017 –  велосипедизам

 

Изминатиов викенд во Кичево се одржа ,,Трофеј Кичево 2017 во организација на велосипедската федерација на Македонија (ВФМ) и коорганизаторот велосипедскиот клубот ,,Спид бајк од Кичево, каде учество земаа  17 клубови од нашата земја со 70 на број натпреварувачи, а збогатена беше конкуренцијата и од клубови од соседна Бугарија со 20 натпреварувачи.

Патеката беше во должина од 120 км на релација Кичево – Прилеп – Кичево. Во сениорска конкуренција првото место го освои натпреварувачот од Бугарија од клубот ,,Хемус  Тројан Јордан Андреев со време 03:02.10, на второто место се најде натпреварувачот Никола Ѓукиќ од клубот ,,Вело М од Куманово, а на третото место заврши Рифат Левент од велосипедскиот клуб ,,Адреналин со време 03:06.

Останатите категории во јуниорска конкуренција на првото и на второто место ги запоседнаа членовите на велосипедскиот клуб ,,Драг Софија Габриел Тодоров и Венцислав Венков, а на третото место заврши Кристијан Ванчевски од ,,МВК Велес”.

Во кадетска конкуренција прв на целта стигна Виктор Ванчевски од ,,МВК Велес ,Гаврил Стефанов од ,,Јантра Исполинод Бугарија на второто место и како третопласиран заврши Николов Ѓорѓи од ,, Драг Софијаод Бугарија.

Кај дамите најдобар успех постигнаа членките на велосипедскиот клуб ,,Оксижен”, бидејќи нивни две натпреварувачки завршија на првите две места, односно како првопласирана Анита Величковска, а како второпласирана од тој клуб заврши Антовска Анета и на третото место беше Катерина Николовска од велосипедскиот клуб ,,Енерџи”.

Во категорија Мастерс првото место му припадна на Зоран Ристовски од ,,Вело М, на второто место беше Николај Коев од ,,Јантра Исполин од Бугарија, а на третото место заврши Сашо Јосифовски од ,,Енерџи.

Најдобрата просечна остварена брзина изнесуваше 40 километри на час. Трофеј Кичево понуди масовна и рекордна посета на натпреварувачи и само радува фактот што овој спорт си го зазема своето место на подиумот, а се надеваме во блиска иднина државата и спонзорите да се заинтересираат да вложат сериозни средства и организациски да е на повисоко ниво, за да овие натпреварувачи и на меѓународен план да излезат и да ги достигнат високите спортски резултати.

Планински велосипедизам конечни резултати од трката на Водно

 

 

 

 

 

РЕЗУЛТАТИ Uphill 2017

ЕЛИТ
Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време
1 32 Левент Рифат Адреналин Гостивар 11:01
2 24 Михаил Тасевски Оксижен Скопје 11:27
3 25 Александар Марковски Оксижен Скопје 11:46
4 36 Александар Ѓуровиќ Енерџи Скопје 12:14
5 31 Кирил Марковски Е.Б.Т. Скопје 12:18
6 27 Столе Здравков Оксижен Скопје 12:44
7 35 Благоја Петровски Енерџи Скопје 12:59
8 28 Милан Нацевски Оксижен Скопје 13:10
9 34 Бленди Троци Енерџи Скопје 13:36
10 30 Фисник Мало Адреналин Гостивар 15:18
11 29 Фестим Реџепи Адреналин Гостивар 19:33
ЈУНИОРИ
Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време
1 52 Лео Кралевски Оксижен Скопје 12:26
2 49 Драган Јованов Е.Б.Т.Скопје 12:50
3 51 Филип Жерновски Оксижен Скопје 13:25
4 47 Јован Станишков Бел Камен Радовиш 16:04
5 48 Кадир Исмаили Адреналин Гостивар 19:10
КАДЕТИ
Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време
1 122 Лазар Петровиќ Оксижен Скопје 14:28
2 125 Давид Спасов Бел Камен Радовиш 15:47
3 128 Предраг Чачаров Бел Камен Радовиш 17:13
4 127 Столе Колев Бел Камен Радовиш 17:30
5 123 Леонид Марковски Енерџи Скопје 18:21
6 124 Филип Петровски Адреналин Гостивар 20:15
7 126 Ѓорѓи Димитров Бел Камен Радовиш 28:38
МАСТЕРС
Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време
1 70 Љубиша Кондев Енерџи Скопје 13:26
2 71 Владимир Микиќ Енерџи Скопје 13:28
3 72 Мартин Анастасовски Енерџи Скопје 13:37
4 73 Боро Банишки Енерџи Скопје 13:42
5 76 Адем Мориццо Адреналин Гостивар 17:57
6 75 Шпенди Кализи Адреналин Гостивар 19:29
7 77 Беќим Кализи Адреналин Гостивар 20:06
ЖЕНИ
Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб Време
1 9 Анита Величковска Оксижен Скопје 14:44
2 8 Анета Антовска Оксижен Скопје 14:54
3 13 Катерина Николовска Енерџи Скопје 15:29
4 14 Андреа Будимовска Енерџи Скопје 19:49
ХОБИ МАЖИ
Пласман Стартен Број Натпреварувач Клуб
1 393 Мартин Фотевски / 14:03
2 346 Вилијам Тодоровски / 14:25
3 114 Емил Цветанов / 15:06
4 138 Вилијан Тодоровски / 37:15
5 395 Дарко Ботинов / 15:23
6 399 Антонио Фрњевски / 16:30
7 392 Тодор Мишев / 19:27
8 351 Игор Илиевски / 20:06
9 391 Војан Кралевски / 21:29
10 398 Николче Ивановски / 22:14
11 419 Јовица Петровски / 23:26
DNF 347 Слободан Симоновски / /
ХОБИ ЖЕНИ
1 350 Сања Николовска / 18:24
2 421 Андријана Анастасоска / 19:34

Водно почетна станица на трките од планинскиот велосипедизам

Почетната станица односно првата трка од планинскиот велосипедизам ќе се одржи овој викенд во недела: 02.04.2017 а стартот е закажан во 12 часот над црквата Св. Јован крстител на Водно. Организатори на оваа прва трка се велосипедскиот клуб ,,Енерџи од Скопје и Велосипедската федерација на Македонија а трката е за ранг листата на Велосипедската федерација на Македонија во планински велосипедизам.

Патеката е во должина од 2,3 км а има неколку категории а тоа се следниве: Елит, јуниори, кадети, жени, мастерс и хоби, каде што велосипедистите ќе стартуваат со 1 минута разлика, а сите категории ја возат истата патека и должина.

Можат да учествуваат сите оние клубови и ентузијасти што имаат исправен велосипед, кацига и соодветна опрема, а секој натпреварувач вози на сопсвена одговорност е напомената од организаторот на оваа трка. Исто така организаторот обезбедува награди за најдобрите тројца, додека прогласувањето на најдобрите ќе се одржи на целната рамнина.

Пријавување: info@energi-cycling.mk

Тел: 02 3231 772

Пријавување и на самата стартно целна  рамнина од 10.00 – 11.30 часот.