(ГАЛЕРИЈА) Преку 100.000 посетители ја видоа “Жената во Македонија низ времето”

Денес завршува првата музејска поставка вон музеј – “Жената во Македонија низ времето”. Оваа поставка претставуваше времеплов на жената во Македонија искажана преку артефакти, инфо табли и уникатен музички перформанс. Поставката ја видоа над 100.000 посетители на Сити Мол и побуди интерес и љубопитност кај пошироката јавност преку социјалните медиуми. Оваа поставка ја организираше Скопје Сити […]

ПОВЕЌЕ

Балканскиот Индиана Џонс

Семир Османагиќ,  откривачот на босанките пирамиди  професорот по Антропологија  на угледниот Американски Универзитет во Босна и Херцеговина и  член на Асоцијацијата на археолози од Александија, на Факултетот за туризам во Охрид  неодамна одржа предавање на тема: Босанските пирамиди во Високо. Како оснивач на непрофитната фондација  Археолошкиот парк –  ,,Босанската пирамида на сонцето,,  професорот Османагиќ во […]

ПОВЕЌЕ