Tag Archives: кајакарство

Заврши 49-тиот ИКАС со победа на Ачар од Турција

Мустафа Арда Ачар победи на 49. Илинденски кајак-слалом што вчера се одржа на реката Треска кај Матка. Тој патеката ја помина за 108,80 секунди, на втората и на третата позиција, се најдоа Гркот Цисекас (111 секунди) и уште еден Турчин, Анил Ачар (113.06 секунди).

Од македонските претставници најдобар беше Љубомир Спасиќ од Велес на четвртата позиција (со заостанување од 9,91 секунда). Борче Мирчевски беше седми (15,89), Христијан Игнатов осми (25,15), Енис Небиовски деветти (26,02), а Сашо Нацев, последен, 10-ти (со заостанување од 27,92 секунди).

Извор: Нова Македонија